Vrijwilligerswerk

Huize St. Franciscus is al vele jaren lang erg blij met de fantastische inzet van een groep vrijwilligers.              

De vrijwilligers assisteren bij:

  • Recreatie activiteiten zoals spelmiddag, muziekvoorstelling
  • Koffie en thee serveren
  • Grand café
  • Diner bij feestdagen zoals Kerst en Pasen

Op deze manier dragen zij hun steentje bij aan de zorg- en dienstverlening aan de cliënten.

De onbetaalbare inzet van alle vrijwilligers verdient een goede aanpak, vandaar dat de activiteitenbegeleidster als coördinator fungeert. Zij voert oriënterende gesprekken met aspirant vrijwilligers en verstrekt informatie over de doelstelling en de zorgvisie van onze organisatie. In dit gesprek wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden van de organisatie en die van de vrijwilliger.

Vanaf 2017 zullen vrijwilligers ook gaan bijdragen aan het versterken van de eigen regie van de cliënt. Wat de cliënt nog zelf kan, doet de vrijwilliger niet. De vrijwilliger helpt daar waar nodig en krijgt een meer coördinerende taak.

Huize St. Franciscus heeft voor de vrijwilligers een WA- en ongevallenverzekering afgesloten. De vrijwilligers worden via De Keuvelaer - het maandelijkse informatieblad - en via Informatiebulletins op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen en rondom Huize St. Franciscus. Tevens hebben zij 6 wekelijks een vrijwilligersoverleg met agenda en notulen.

Huize St. Franciscus kan altijd meer vrijwilligers gebruiken. Hebt u interesse, neem dan contact op met de activiteitenbegeleider: 

  • telefonisch 0598-366700
  • mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt verzekerd zijn van een zinvolle tijdsbesteding en de dank en erkentelijkheid van cliënten en medewerkers van Huize St. Franciscus!

Foto van cliënten op tasje voor vrijwilligers (aangeboden door cliënten)

 Enkele vrijwilligers